Aardappelsalade met surimi
Aan de slag
Kook de eieren 7 min., pel ze en snijd elk in 4 partjes. Halveer de krieltjes en kook ze in 300 ml water in 10 min. gaar. Verdun de dressing met 50 ml water. Giet de krieltjes af, schep ze om met de ui en de dressing en laat ze in een slakom onder af en toe omscheppen snel afkoelen.
Snijd intussen de bleekselderij en de worteltjes in stukken van 4 cm en snijd ze in reepjes. Breng ruim water aan de kook en kook de groente 5 min. Spoel ze koud in een vergiet.
Verwijder de folie rond de surimisticks. Halveer ze en snijd de stukken overlangs in vieren. Meng de afgekoelde krieltjes met de groenten en de surimisticks en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over een schaal, schep de aardappelsalade erop en leg de partjes ei erbij.
Aardappelsalade met surimi
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren 7 min., pel ze en snijd elk in 4 partjes. Halveer de krieltjes en kook ze in 300 ml water in 10 min. gaar. Verdun de dressing met 50 ml water. Giet de krieltjes af, schep ze om met de ui en de dressing en laat ze in een slakom onder af en toe omscheppen snel afkoelen.
Snijd intussen de bleekselderij en de worteltjes in stukken van 4 cm en snijd ze in reepjes. Breng ruim water aan de kook en kook de groente 5 min. Spoel ze koud in een vergiet.
Verwijder de folie rond de surimisticks. Halveer ze en snijd de stukken overlangs in vieren. Meng de afgekoelde krieltjes met de groenten en de surimisticks en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over een schaal, schep de aardappelsalade erop en leg de partjes ei erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 eieren
2 zakjes kleine krieltjes
100 ml thousand islands sladressing
1 ui
300 g bleekselderij
1 zak worteltjes
2 bakjes surimisticks
1 zak eikenbladsla melange