Aspergetaartjes
Hartige taartjes gevuld met wit goud. Lekker met een salade van rucola.
Aan de slag
Kook de azijn met de suiker in 30 min. op laag vuur in tot siroop. Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. in ruim water. Giet af en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren luchtig. Voeg de crème fraiche toe, pers de knoflook erboven en klop erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de rest van de plakjes en plak ze aan de 4 tot rechthoeken. Verdeel de asperges over het bladerdeeg. Rek het bladerdeeg iets in de lengte en rol de zijkanten ca. 1 cm omhoog tot taartjes. Verdeel het eimengsel erover. Bak de taartjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen. Snijd de peterselie fijn. Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met het amandelschaafsel en de peterselie.
Aspergetaartjes
Instructievideo - 04:11 min.
Aspergetaartjes
Hartige taartjes gevuld met wit goud. Lekker met een salade van rucola.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
35 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Kook de azijn met de suiker in 30 min. op laag vuur in tot siroop. Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. in ruim water. Giet af en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren luchtig. Voeg de crème fraiche toe, pers de knoflook erboven en klop erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de rest van de plakjes en plak ze aan de 4 tot rechthoeken. Verdeel de asperges over het bladerdeeg. Rek het bladerdeeg iets in de lengte en rol de zijkanten ca. 1 cm omhoog tot taartjes. Verdeel het eimengsel erover. Bak de taartjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen. Snijd de peterselie fijn. Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met het amandelschaafsel en de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml balsamicoazijn
1 el kristalsuiker
500 g verse witte asperges
2 middelgrote scharreleieren
125 g crème fraîche
1 teen knoflook
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
4 el amandelschaafsel
10 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier