Wortel-kaastaartjes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortels in de lengte doormidden, en daarna in de lengte in plakken. Snijd de plakken vervolgens in dunne repen. Verkruimel 100 g kaas boven een kom en klop er de crème fraîche, de eieren en de helft van de peterselie door. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randen 1 cm naar binnen, zodat je een opstaand randje krijgt. Druk de randen met een vork aan. Bestrijk de plakjes deeg binnen de randen met het kaasmengsel. Leg de reepjes wortel naast elkaar op de kaasvulling en verkruimel er de rest van de kaas over. Sprenkel de olie erover en bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Strooi er de andere helft van de peterselie over. Lekker met aardappelkoekjes met zomergroenten (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Wortel-kaastaartjes
bijgerecht
null personen
660 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortels in de lengte doormidden, en daarna in de lengte in plakken. Snijd de plakken vervolgens in dunne repen. Verkruimel 100 g kaas boven een kom en klop er de crème fraîche, de eieren en de helft van de peterselie door. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randen 1 cm naar binnen, zodat je een opstaand randje krijgt. Druk de randen met een vork aan. Bestrijk de plakjes deeg binnen de randen met het kaasmengsel. Leg de reepjes wortel naast elkaar op de kaasvulling en verkruimel er de rest van de kaas over. Sprenkel de olie erover en bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Strooi er de andere helft van de peterselie over. Lekker met aardappelkoekjes met zomergroenten (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 wortels
150 g witte kaasblokjes
1 beker crème fraîche
2 eieren
1 bakje verse peterselie
8 plakjes roomboterbladerdeeg
2 el olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier