Antilliaanse kip
Zoete pruimen, zilte olijven en smeuïge kip in dit exotische stoofgerecht.
Aan de slag
Verhit de olie in een grote braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze op hoog vuur 3 min. rondom. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Voeg de uien, knoflook en komijn toe en bak 3 min. mee. Snijd de paprika's in stukjes. Voeg de tomaten, paprika's, pruimen, kappertjes, olijven en het bouillontablet toe.
Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 45 min. stoven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de kip over de borden en serveer met de rijst.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Antilliaanse kip
Zoete pruimen, zilte olijven en smeuïge kip in dit exotische stoofgerecht.
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een grote braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze op hoog vuur 3 min. rondom. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Voeg de uien, knoflook en komijn toe en bak 3 min. mee. Snijd de paprika's in stukjes. Voeg de tomaten, paprika's, pruimen, kappertjes, olijven en het bouillontablet toe.
Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 45 min. stoven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de kip over de borden en serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el zonnebloemolie
4 kippenpoten zonder rugstuk
2 uien
2 tenen knoflook
1 el gemalen komijn
1 paprikamix
800 g tomatenblokjes
250 g gewelde pruimen zonder pit
2 el kappertjes
50 g groene olijven zonder pit
1 kippenbouillontablet
300 g witte rijst