Tunesische vissoep
De komijnzaadjes geven deze soep die typische Noord-Afrikaanse smaak.
Aan de slag
Snijd de paprika's in repen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de winterpenen in blokjes en de uien in ringen.
Schenk de visbouillon in een grote pan en voeg de paprika, aardappel, peen, ui, knoflook, laurier, komijn en saffraan toe. Laat 20 min. op laag vuur koken. Zeef de bouillon en verwijder de laurierblaadjes.
Pureer de helft van de bouillongroente met de staafmixer of in de keukenmachine. Schep de gezeefde bouillon met de gepureerde en ongepureerde groente terug in de pan.
Voeg de tomatenblokjes en water toe. Breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 12 min. voor serveren de macaroni toe. Snijd de ontdooide kabeljauwfilet in stukjes. Voeg 5 min. van tevoren de kabeljauw en kappertjes toe.
Tunesische vissoep
Instructievideo - 03:10 min.
Tunesische vissoep
De komijnzaadjes geven deze soep die typische Noord-Afrikaanse smaak.
hoofdgerecht
null personen
330 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de paprika's in repen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de winterpenen in blokjes en de uien in ringen.
Schenk de visbouillon in een grote pan en voeg de paprika, aardappel, peen, ui, knoflook, laurier, komijn en saffraan toe. Laat 20 min. op laag vuur koken. Zeef de bouillon en verwijder de laurierblaadjes.
Pureer de helft van de bouillongroente met de staafmixer of in de keukenmachine. Schep de gezeefde bouillon met de gepureerde en ongepureerde groente terug in de pan.
Voeg de tomatenblokjes en water toe. Breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 12 min. voor serveren de macaroni toe. Snijd de ontdooide kabeljauwfilet in stukjes. Voeg 5 min. van tevoren de kabeljauw en kappertjes toe.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode paprika's
250 g vastkokende aardappelen
500 g winterpeen
2 uien
750 ml visbouillontabletten
3 tenen knoflook
2½ tl komijnzaad
3 gedroogde laurierblaadjes
1 zakje saffraan
400 g tomatenblokjes
250 ml kraanwater
100 g macaroni grande
500 g diepvries kabeljauwfilets
2 el kappertjes
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine