Zuidfranse vissoep
Aan de slag
In soeppan helft van olie verhitten en knoflook 1 min. fruiten. Krieltjes toevoegen. Witte wijn, tomatenblokjes (inclusief vocht) en 250 ml water erbij schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen en geheel aan de kook brengen. Soep 10 min. afgedekt op laag vuur laten koken. Na 5 min. kabeljauw in soep leggen en laten meegaren. Laatste minuut fruits de mer door soep roeren en kort meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over twee diepe borden verdelen.
Zuidfranse vissoep
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In soeppan helft van olie verhitten en knoflook 1 min. fruiten. Krieltjes toevoegen. Witte wijn, tomatenblokjes (inclusief vocht) en 250 ml water erbij schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen en geheel aan de kook brengen. Soep 10 min. afgedekt op laag vuur laten koken. Na 5 min. kabeljauw in soep leggen en laten meegaren. Laatste minuut fruits de mer door soep roeren en kort meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over twee diepe borden verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
½ duopakje krieltjes
100 ml witte wijn
1 blik tomatenblokjes
1 visbouillontablet
200 g kabeljauwfilet
1 bakje fruits de mer