Spaanse vissoep met paprika en tomaat
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin het spek zachtjes uit. Bak de ringen prei en de stukken paprika zachtjes 3 minuten mee. Strooi de paprikapoeder erover.
Voeg het blik tomaten met 350 ml water en de bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 min. zachtjes koken.
Leg de stukken vis in de soep en laat ze tegen de kook aan in ca. 5 min. gaar worden. Voeg de fruits de mer toe en laat alles in nog ca. 2 min. warm worden. Laat de soep absoluut niet meer koken, anders worden de fruits de mer taai. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in ruime kommen of diepe borden. Lekker met warm stokbrood.
Spaanse vissoep met paprika en tomaat
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin het spek zachtjes uit. Bak de ringen prei en de stukken paprika zachtjes 3 minuten mee. Strooi de paprikapoeder erover.
Voeg het blik tomaten met 350 ml water en de bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 min. zachtjes koken.
Leg de stukken vis in de soep en laat ze tegen de kook aan in ca. 5 min. gaar worden. Voeg de fruits de mer toe en laat alles in nog ca. 2 min. warm worden. Laat de soep absoluut niet meer koken, anders worden de fruits de mer taai. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in ruime kommen of diepe borden. Lekker met warm stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el olijfolie
75 g gerookte spekreepjes
2 dunne preien
1 gele paprika
1 rode paprika
2 tl paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes
1 visbouillontablet
250 g tilapiafilet
300 g fruits de mer