Opperdepop: kinderpaella 2-4 jr
Echte Spaanse klassieker met kip, garnalen en risottorijst, maar zonder rode peper.
Aan de slag
Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het water in een pannetje aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Zet het vuur laag en roer de saffraan erdoor. Houd de bouillon warm.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kip in kleine blokjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de kip toe en bak 1 min. mee.
Schep de blokjes paprika en de rijst erbij. Bak het geheel al omscheppend nog 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe en schep het geheel goed om. Schenk er zo veel warme bouillon op dat de rijst net helemaal onder staat. Laat de rijst onafgedekt 15 min. op laag vuur koken.
Meng de doperwten door de rijst en laat het geheel nog 10 min. zachtjes koken. Voeg nog wat extra bouillon toe als de rijst te droog wordt. Meng 2 min. voor het einde van de bereidingstijd de garnalen erdoor. Breng de paella op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
Opperdepop: kinderpaella (2-4 jr)
Instructievideo - 02:55 min.
Opperdepop: kinderpaella 2-4 jr
Echte Spaanse klassieker met kip, garnalen en risottorijst, maar zonder rode peper.
null personen
435 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het water in een pannetje aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Zet het vuur laag en roer de saffraan erdoor. Houd de bouillon warm.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kip in kleine blokjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de kip toe en bak 1 min. mee.
Schep de blokjes paprika en de rijst erbij. Bak het geheel al omscheppend nog 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe en schep het geheel goed om. Schenk er zo veel warme bouillon op dat de rijst net helemaal onder staat. Laat de rijst onafgedekt 15 min. op laag vuur koken.
Meng de doperwten door de rijst en laat het geheel nog 10 min. zachtjes koken. Voeg nog wat extra bouillon toe als de rijst te droog wordt. Meng 2 min. voor het einde van de bereidingstijd de garnalen erdoor. Breng de paella op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
750 ml kraanwater
1½ visbouillontablet
50 mg saffraan
1 ui
2 tenen knoflook
250 g kipfilet
2 el traditionele olijfolie
250 g risottorijst
400 g tomatenblokjes
150 g verse doperwten
200 g verse roze garnalen
1 el citroensap