Appelpannenkoek uit de oven
Pannenkoek deluxe, zo lekker heb je ze nog nooit geproefd.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Verhit de boter in de ovenvaste koekenpan. Voeg de honing toe en roer tot deze is opgelost. Bak de appelpartjes ca. 3 min. op middelhoog vuur.
Meng in een kom de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk de eieren en melk toe. Klop met een garde tot een glad beslag. Schenk het beslag over de appels en zet de pan in de oven. Bak de pannenkoek in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Snijd in punten en serveer direct.
Appelpannenkoek uit de oven
Pannenkoek deluxe, zo lekker heb je ze nog nooit geproefd.
nagerecht
null personen
370 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Verhit de boter in de ovenvaste koekenpan. Voeg de honing toe en roer tot deze is opgelost. Bak de appelpartjes ca. 3 min. op middelhoog vuur.
Meng in een kom de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk de eieren en melk toe. Klop met een garde tot een glad beslag. Schenk het beslag over de appels en zet de pan in de oven. Bak de pannenkoek in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Snijd in punten en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 Granny Smith appels
50 g ongezouten roomboter
3 el vloeibare honing
90 g tarwebloem
1 mespunt zout
4 middelgrote scharreleieren
200 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
ovenvaste koekenpan