Rodekoolstamppot met kabeljauw
Krokant gebakken witvis en rodekool? Best friends forever.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Snijd ondertussen de ui fijn en de rode kool in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de rodekool en de honing 10 min. al omscheppend op hoog vuur, tot de kool beetgaar is. Voeg de azijn toe en schep om. Verhit in een andere pan 40 g boter. Verdeel de vis over het aantal personen. Bestuif de vis met bloem en bak in 6 min. gaar. Keer halverwege. Giet de aardappelen af, vang wat kookvocht op. Stamp ze met de rest van de boter en de melk tot een puree. Snijd de appel in blokjes. Schep de kool en de appel erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de vis.
Rodekoolstamppot met kabeljauw
Krokant gebakken witvis en rodekool? Best friends forever.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Snijd ondertussen de ui fijn en de rode kool in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de rodekool en de honing 10 min. al omscheppend op hoog vuur, tot de kool beetgaar is. Voeg de azijn toe en schep om. Verhit in een andere pan 40 g boter. Verdeel de vis over het aantal personen. Bestuif de vis met bloem en bak in 6 min. gaar. Keer halverwege. Giet de aardappelen af, vang wat kookvocht op. Stamp ze met de rest van de boter en de melk tot een puree. Snijd de appel in blokjes. Schep de kool en de appel erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de vis.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
1 rode ui
½ rodekool
2 el traditionele olijfolie
1 el vloeibare honing
150 g ongezouten roomboter
600 g kabeljauw
2 el tarwebloem
100 ml halfvolle melk
1 Granny Smith appel