Oma's klassieke appeltaart
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes. Klop het ei los. Meng in een keukenmachine de bloem, ¾ van de basterdsuiker, boter, helft van het ei en het zout snel tot een samenhangend deeg. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne schijfjes en meng met ⅔ van het griesmeel, de koekkruiden, rozijnen en de rest van de suiker.
Rol op een met bloem bestoven werkvlak ⅔ van het deeg uit tot een ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Snijd de korst van het brood en snijd in kleine blokjes. Verdeel met de rest van het griesmeel over de bodem. Schep het appelmengsel in de taartvorm.
Rol de rest van het deeg uit, snijd in repen en leg in een vlechtvorm op de appelvulling. Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin.
Appel-bessentaart bakken
Instructievideo - 00:44 min.
Oma's klassieke appeltaart
null porties
410 kcal
50 min. bereiden
105 min. wachten
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes. Klop het ei los. Meng in een keukenmachine de bloem, ¾ van de basterdsuiker, boter, helft van het ei en het zout snel tot een samenhangend deeg. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne schijfjes en meng met ⅔ van het griesmeel, de koekkruiden, rozijnen en de rest van de suiker.
Rol op een met bloem bestoven werkvlak ⅔ van het deeg uit tot een ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Snijd de korst van het brood en snijd in kleine blokjes. Verdeel met de rest van het griesmeel over de bodem. Schep het appelmengsel in de taartvorm.
Rol de rest van het deeg uit, snijd in repen en leg in een vlechtvorm op de appelvulling. Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g ongezouten roomboter
1 middelgroot scharrelei
300 g tarwebloem
200 g witte basterdsuiker
1 mespunt zout
4 braeburn appels
3 Granny Smith appels
3 el griesmeel
1 tl koek- en speculaaskruiden
100 g rozijnen
2 sneetjes tijgerbrood wit
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (Ø 24 cm)