Provençaalse kip met venkel
Aan de slag
Snijd de ui in ringen en de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uienringen 3 min. Pers de knoflook erboven en voeg de Provençaalse kruiden toe. Voeg de kip toe en braad die kort aan. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de venkelknol in stukken, verwijder de harde kern en voeg de venkel samen met de paprika toe. Laat 8 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur bakken tot de kip gaar is. Laat de groenten niet te zacht worden.
Pers de citroen uit en schenk het in de pan. Voeg de kappertjes toe. Bestrooi met de blaadjes basilicum.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Provençaalse kip met venkel
hoofdgerecht
null personen
305 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in ringen en de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uienringen 3 min. Pers de knoflook erboven en voeg de Provençaalse kruiden toe. Voeg de kip toe en braad die kort aan. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de venkelknol in stukken, verwijder de harde kern en voeg de venkel samen met de paprika toe. Laat 8 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur bakken tot de kip gaar is. Laat de groenten niet te zacht worden.
Pers de citroen uit en schenk het in de pan. Voeg de kappertjes toe. Bestrooi met de blaadjes basilicum.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
500 g kipfilet
4 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
1 groene paprika
2 venkelknollen
1 citroen
2 el kappertjes
8 g verse basilicum