Provençaalse kip met venkel
bewaar
bewaar

Provençaalse kip met venkel

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ui in ringen en de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uienringen 3 min. Pers de knoflook erboven en voeg de Provençaalse kruiden toe. Voeg de kip toe en braad die kort aan. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de venkelknol in stukken, verwijder de harde kern en voeg de venkel samen met de paprika toe. Laat 8 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur bakken tot de kip gaar is. Laat de groenten niet te zacht worden.

Pers de citroen uit en schenk het in de pan. Voeg de kappertjes toe. Bestrooi met de blaadjes basilicum.

combinatietipLekker met gebakken aardappelen.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Provençaalse kip met venkel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig