Snelle Provençaalse rundvleesstoof
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes en halveer de aardappelen. Schep de aubergineblokjes om met het zout en laat 15 min. staan. Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de worstjes in 3 stukken en de ui elk in 6 stukken.
Verhit de olie in een braadpan en bak de worstjes al omscheppend mooi bruin. Voeg de uien toe en roerbak 3 min. Spoel de aubergineblokjes af en dep ze droog met keukenpapier. Voeg ze toe aan de worstjes en roerbak 3 min. Maak de paprika schoon en snijd in grove stukken.
Voeg de paprika, Provençaalse kruiden, tomatenblokjes met vocht en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook. Stoof met de deksel op de pan nog 5 min. Verdeel de aardappelen over borden en schep de rundvleesstoof erop.
Snelle Provençaalse rundvleesstoof
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes en halveer de aardappelen. Schep de aubergineblokjes om met het zout en laat 15 min. staan. Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de worstjes in 3 stukken en de ui elk in 6 stukken.
Verhit de olie in een braadpan en bak de worstjes al omscheppend mooi bruin. Voeg de uien toe en roerbak 3 min. Spoel de aubergineblokjes af en dep ze droog met keukenpapier. Voeg ze toe aan de worstjes en roerbak 3 min. Maak de paprika schoon en snijd in grove stukken.
Voeg de paprika, Provençaalse kruiden, tomatenblokjes met vocht en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook. Stoof met de deksel op de pan nog 5 min. Verdeel de aardappelen over borden en schep de rundvleesstoof erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
1 kg iets kruimige aardappelen
1 tl zout
300 g runderchipolata
2 uien
2 el traditionele olijfolie
1 rode paprika
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
400 g tomatenblokjes