Goedgevulde paprika's met rijst & gehakt
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui zeer fijn. Bak de spekblokjes in een droge pan in 10 min. bruin en knapperig. Meng het gehakt met de ui en het ei. Meng de spekblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Vul de paprikahelften met het mengsel. Bestrooi de paprika's met de kaas en doe ze in een ovenschaal. Zet ca. 30 min. in de oven. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de paprika op de rijst.
Goedgevulde paprika's met rijst & gehakt
voorgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui zeer fijn. Bak de spekblokjes in een droge pan in 10 min. bruin en knapperig. Meng het gehakt met de ui en het ei. Meng de spekblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Vul de paprikahelften met het mengsel. Bestrooi de paprika's met de kaas en doe ze in een ovenschaal. Zet ca. 30 min. in de oven. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de paprika op de rijst.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
125 g gerookte spekblokjes
300 g rundergehakt
1 middelgroot ei
1 groene paprika
1 gele paprika
50 g geraspte Parmezaanse kaas
300 g witte rijst
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (ca. 2 liter)