Gevulde tomaten en paprika's met rijst
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kapjes van de tomaten, hol ze uit en snijd heft vruchtvlees fijn. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de tofu toe en bak 2 min. mee. Schep de rijst, tomaatstukjes, kaneel en pijnboompitten erdoor. Breng pittig op smaak met zout en peper. Vul de tomaten en paprikahelften met het rijstmengsel, houd het restant warm. Zet de kapjes op de tomaten.
Zet de groente in een ovenschaal. Dek de schaal af en plaats de ovenschaal 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de deksel van de schaal en bak de groente nog 10 min. Serveer de gevulde groenteteelt de rest van het rijstmengsel.
Gevulde tomaten en paprika's met rijst
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kapjes van de tomaten, hol ze uit en snijd heft vruchtvlees fijn. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de tofu toe en bak 2 min. mee. Schep de rijst, tomaatstukjes, kaneel en pijnboompitten erdoor. Breng pittig op smaak met zout en peper. Vul de tomaten en paprikahelften met het rijstmengsel, houd het restant warm. Zet de kapjes op de tomaten.
Zet de groente in een ovenschaal. Dek de schaal af en plaats de ovenschaal 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de deksel van de schaal en bak de groente nog 10 min. Serveer de gevulde groenteteelt de rest van het rijstmengsel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g witte rijst
4 vleestomaten
2 groene paprika's
1 ui
3 el traditionele olijfolie
1 bakje fijngekruide tofu roerbakreepjes
½ tl kaneelpoeder
½ zakje pijnboompitten
Dit heb je nodig
ovenschaal (inhoud ca. 1 1/2 liter)