Saté van varkensvlees
Aan de slag
Vlees in blokjes van 1 1/2 - 2 cm snijden. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. In kom ketjap, citroensap, sjalotjes, knoflook, djinten, ketoembar en peper door elkaar roeren. Vlees erdoor scheppen en minstens 1 uur laten marineren in de koelkast. Satéstokjes in koud water leggen.
Vlees aan satéstokjes rijgen. Vlees op barbecue, in grillpan of onder grill in ca. 10 minuten bruin en gaar roosteren. Met ketjapsaus serveren (zie tip).
Saté van varkensvlees
bijgerecht
null personen
220 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Vlees in blokjes van 1 1/2 - 2 cm snijden. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. In kom ketjap, citroensap, sjalotjes, knoflook, djinten, ketoembar en peper door elkaar roeren. Vlees erdoor scheppen en minstens 1 uur laten marineren in de koelkast. Satéstokjes in koud water leggen.
Vlees aan satéstokjes rijgen. Vlees op barbecue, in grillpan of onder grill in ca. 10 minuten bruin en gaar roosteren. Met ketjapsaus serveren (zie tip).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g varkenshaas
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
5 el ketjap manis
1 el citroensap
1 tl djinten (gemalen komijn)
2 tl ketoembar
0 peper
0 ketjap
Dit heb je nodig
satéstokjes