Saté van varkensvlees
bewaar
bewaar

Saté van varkensvlees

30 min. bereiden / 1 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Vlees in blokjes van 1 1/2 - 2 cm snijden. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. In kom ketjap, citroensap, sjalotjes, knoflook, djinten, ketoembar en peper door elkaar roeren. Vlees erdoor scheppen en minstens 1 uur laten marineren in de koelkast. Satéstokjes in koud water leggen.

Vlees aan satéstokjes rijgen. Vlees op barbecue, in grillpan of onder grill in ca. 10 minuten bruin en gaar roosteren. Met ketjapsaus serveren (zie tip).

algemeenKetjapsaus: Fruit 1 gesnipperde ui, 2 uitgeperste knoflookteentjes en 11/2 theelepel sambal 2 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg 1 dl ketjap manis, 1 eetlepel citroensap of azijn, 10 g bruine basterdsuiker, 1 dl water en wat peper toe. Saus 5 minuten zachtjes laten koken. Eventueel extra sambal toevoegen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Saté van varkensvlees

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig