Rundvlees met ketjap en kruiden
Aan de slag
Vlees in repen snijden. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Rode peper halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Noten fijnmalen in keukenmachine of met mes fijnhakken. In pan olie verhitten en vlees hierin rondom bruinbakken. Vlees uit pan op bord scheppen. In bakvet ui, knoflook en pepers ca. 2 minuten zachtjes bakken. Ketoembar, djinten en noten toevoegen en kort meebakken. Vlees terugdoen in pan. Ketjap, azijn, suiker, kruidnagels, nootmuskaat, zout en 2 dl water toevoegen. Vlees in 1 1/2 uur zachtjes gaar smoren. Laatste 10 minuten deksel van pan halen, zodat kookvoscht kan verdampen. Op smaak brengen met zout en eventueel sambal. Serveren met rijst en groenten.
Rundvlees met ketjap en kruiden
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
135 min. bereiden
Aan de slag
Vlees in repen snijden. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Rode peper halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Noten fijnmalen in keukenmachine of met mes fijnhakken. In pan olie verhitten en vlees hierin rondom bruinbakken. Vlees uit pan op bord scheppen. In bakvet ui, knoflook en pepers ca. 2 minuten zachtjes bakken. Ketoembar, djinten en noten toevoegen en kort meebakken. Vlees terugdoen in pan. Ketjap, azijn, suiker, kruidnagels, nootmuskaat, zout en 2 dl water toevoegen. Vlees in 1 1/2 uur zachtjes gaar smoren. Laatste 10 minuten deksel van pan halen, zodat kookvoscht kan verdampen. Op smaak brengen met zout en eventueel sambal. Serveren met rijst en groenten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g riblappen
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 rode pepers
25 g macadamianoten
4 el olie
2 tl ketoembar
1 tl djinten (gemalen komijn)
4 el ketjap manis
1 el azijn
1 el bruine basterdsuiker
4 kruidnagels
1 tl nootmuskaat
0 zout