Babi ketjap
Aan de slag
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd het vlees in stukjes. Verhit de olie in de pan en fruit de ui goudbruin. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur bruin. Kruid het vlees met de ketoembar, djinten, djahé en de knoflook.
Roer de tomatenpuree, ketjap en azijn erdoor. Schenk er zoveel water bij dat het vlees onder staat en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees 3-4 uur op laag vuur sudderen, breng het daarna op smaak met peper en zout.
Babi ketjap
hoofdgerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd het vlees in stukjes. Verhit de olie in de pan en fruit de ui goudbruin. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur bruin. Kruid het vlees met de ketoembar, djinten, djahé en de knoflook.
Roer de tomatenpuree, ketjap en azijn erdoor. Schenk er zoveel water bij dat het vlees onder staat en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees 3-4 uur op laag vuur sudderen, breng het daarna op smaak met peper en zout.
combinatietip:
variatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1 teen knoflook
500 g hamlappen
4 el traditionele olijfolie
1 tl Ketoembar gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen gember
70 g tomatenpuree
3 el ketjap manis
1 el azijn