Smoor daging (in ketjap gesmoord rundvlees)
Aan de slag
Snijd het vlees in reepjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur 3 min. Neem het vlees uit de pan. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en rode peper 3 min. op laag vuur. Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het uimengsel en bak kort mee. Doe het vlees terug in de pan. Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout. Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur (op warmhoudplaatje) ca. 1 uur stoven.
Smoor daging (in ketjap gesmoord rundvlees)
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vlees in reepjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur 3 min. Neem het vlees uit de pan. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en rode peper 3 min. op laag vuur. Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het uimengsel en bak kort mee. Doe het vlees terug in de pan. Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout. Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur (op warmhoudplaatje) ca. 1 uur stoven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g riblappen
6 el zonnebloemolie
2 rode pepers
2 uien
3 tenen knoflook
1 el Ketoembar gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
1 tl gedroogde nootmuskaat
5 el ketjap manis
1 el tamarindepasta
150 ml kippenbouillon van tablet