Kerriekip in kokosmelk
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd het witte gedeelte van de bosui in ringetjes en bewaar het groen. Pureer met de staafmixer driekwart van de bosuiringetjes met de olie en het kerriepoeder. Bak de puree in een droge pan 10 min. op laag vuur, laat het niet te veel kleuren.
Snijd de kipfilet in stukjes. Voeg de kip toe en roer alles om. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat de kip op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes, roer deze door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in parten. Serveer de kip met de rijst en bestrooi met de overgebleven bosuiringetjes. Geef de tomaatparten erbij en schep daar het yoghurtmengsel over.
Kerriekip in kokosmelk
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd het witte gedeelte van de bosui in ringetjes en bewaar het groen. Pureer met de staafmixer driekwart van de bosuiringetjes met de olie en het kerriepoeder. Bak de puree in een droge pan 10 min. op laag vuur, laat het niet te veel kleuren.
Snijd de kipfilet in stukjes. Voeg de kip toe en roer alles om. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat de kip op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes, roer deze door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in parten. Serveer de kip met de rijst en bestrooi met de overgebleven bosuiringetjes. Geef de tomaatparten erbij en schep daar het yoghurtmengsel over.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
6 bosuien
3 el zonnebloemolie
1 el kerriepoeder
500 g kipfilet
200 ml kokosmelk
100 ml volle yoghurt
6 trostomaten
Dit heb je nodig
staafmixer