Roerbakkip met kokosrijst en mangochutney
Kokosmelk, komijn, mango: alle lekkere Aziatische smaken gecombineerd in één gerecht!
Aan de slag
Breng de kokosmelk en het water aan de kook, voeg vervolgens de basmatirijst toe en volg de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en snijd de kip in blokjes. Meng de kipstukjes met kerriepoeder, komijn, peper, zout en uisnippers.
Verhit de olie in een wok en bak het kipmengsel al omscheppend. Voeg de spitskool toe aan de wok, schep om en voeg een scheutje water toe. Roer 3 el mangochutney erdoor en warm door.
Verwarm de pappadums een voor een 1 min. in de magnetron op haar hoogste stand. Serveer de rijst met een royale schep kip-koolroerbak erop. Lepel de rest van de chutney erover en leg de pappadum erbij.
Roerbakkip met kokosrijst en mangochutney
Kokosmelk, komijn, mango: alle lekkere Aziatische smaken gecombineerd in één gerecht!
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng de kokosmelk en het water aan de kook, voeg vervolgens de basmatirijst toe en volg de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en snijd de kip in blokjes. Meng de kipstukjes met kerriepoeder, komijn, peper, zout en uisnippers.
Verhit de olie in een wok en bak het kipmengsel al omscheppend. Voeg de spitskool toe aan de wok, schep om en voeg een scheutje water toe. Roer 3 el mangochutney erdoor en warm door.
Verwarm de pappadums een voor een 1 min. in de magnetron op haar hoogste stand. Serveer de rijst met een royale schep kip-koolroerbak erop. Lepel de rest van de chutney erover en leg de pappadum erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
800 ml water
400 ml kokosmelk
1 ui
360 g kipfilet
2 tl kerriepoeder
2 tl komijn (djinten)
3 el zonnebloemolie
600 g panklare spitskool
4 el mangochutney
100 g pappadums naturel