Kerriekip met gemarineerde ui
Aan de slag
Meng de yoghurt in een schaal met de knoflook, de kerrie, de olie, zout en peper naar smaak. Snijd de kipfilet in plakjes van 1 cm dik en schep ze door de marinade. Marineer ze afgedekt 2 uur in de koelkast. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Leg de ui in een diep bord en schenk het citroensap erover. Laat de ui 30 minuten staan. Laat de ui in een zeef uitlekken en meng daarna met de citroenrasp. Voeg zout en peper naar smaak toe. Steek de gemarineerde plakjes kip zigzag aan de spiesen. Rooster de spiesen op de hete barbecue in 8 minuten mooi bruin en goed gaar, keer ze regelmatig en bestrijk ze eventueel met nog wat olie. Geef de gemarineerde ui erbij.
Kerriekip met gemarineerde ui
hoofdgerecht
null personen
180 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Meng de yoghurt in een schaal met de knoflook, de kerrie, de olie, zout en peper naar smaak. Snijd de kipfilet in plakjes van 1 cm dik en schep ze door de marinade. Marineer ze afgedekt 2 uur in de koelkast. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Leg de ui in een diep bord en schenk het citroensap erover. Laat de ui 30 minuten staan. Laat de ui in een zeef uitlekken en meng daarna met de citroenrasp. Voeg zout en peper naar smaak toe. Steek de gemarineerde plakjes kip zigzag aan de spiesen. Rooster de spiesen op de hete barbecue in 8 minuten mooi bruin en goed gaar, keer ze regelmatig en bestrijk ze eventueel met nog wat olie. Geef de gemarineerde ui erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 ml yoghurt
3 tenen knoflook
1½ eetlepel kerriepoeder
3 eetlepels olie
400 g kipfilet
½ citroen
3 rode uien
Dit heb je nodig
metalen spiesen
barbecue