Kerriekip met ham en spinazie
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi ondertussen de kipfilet met het kerriepoeder. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de kip in 2 min. rondom goudbruin. Schep de kip uit de pan en houd apart. Bak in dezelfde pan de ham 1 min. Schep bij de kip.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de soja cuisine toe en laat 5 min. zacht koken. Voeg de kip toe en warm nog 3 min. door.
Verdeel de rijst over de borden en serveer met het kip-spinaziemengsel.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Kerriekip met ham en spinazie
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi ondertussen de kipfilet met het kerriepoeder. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de kip in 2 min. rondom goudbruin. Schep de kip uit de pan en houd apart. Bak in dezelfde pan de ham 1 min. Schep bij de kip.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de soja cuisine toe en laat 5 min. zacht koken. Voeg de kip toe en warm nog 3 min. door.
Verdeel de rijst over de borden en serveer met het kip-spinaziemengsel.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak zilvervliesrijst
300 g kipfilet
1 el kerriepoeder
3 el olijfolie
4 plakken rauwe ham
2 tenen knoflook
2 zakken (a 300 g) spinazie
1 pakje soja cuisine