Kerriekip met ham en spinazie
bewaar
bewaar

Kerriekip met ham en spinazie

20 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi ondertussen de kipfilet met het kerriepoeder. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de kip in 2 min. rondom goudbruin. Schep de kip uit de pan en houd apart. Bak in dezelfde pan de ham 1 min. Schep bij de kip.

Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de soja cuisine toe en laat 5 min. zacht koken. Voeg de kip toe en warm nog 3 min. door.

Verdeel de rijst over de borden en serveer met het kip-spinaziemengsel.

algemeenVoor extra kleur en een kruidige smaak kunt u het gerecht bestrooien met peterselie.
algemeenDavy de Fauw komt uit België en speelt als verdediger bij Roda JC. Sinds vorig jaar is Davy ook aanvoerder. ?Na de wedstrijd eet ik graag iets vets, dat mag dan ook. Maar gezonde voeding is heel belangrijk! Thuis kookt mijn vrouw altijd met verse producten. In mijn lievelingsgerecht zit kip, spinazie, rauwe ham en een beetje knoflook. Je maakt het klaar in de wok. Dat vind ik lekker én je hebt niet zoveel afwas!?

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kerriekip met ham en spinazie

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig