Spruitjestaart met champignons
Kort koken, kort roerbakken en dan de oven in, snelle spruitjestaart met tijm en ui.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Vet de ovenschaal in en bekleed met het bladerdeeg. Prik het deeg hier en daar met een vork in.
Halveer de spruitjes. Kook de spruitjes in ruim kokend water 5 min. Snijd de ui in partjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de boter in een steelpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 5 min. Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep het spruitjesmengsel op het bladerdeeg.
Roer de zuivelspread los met de eieren en lepel het mengsel over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in 45 min. goudbruin en gaar. Breng na 30 min. de oventemperatuur terug naar 175 °C. Serveer direct.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Spruitjestaart met champignons
Kort koken, kort roerbakken en dan de oven in, snelle spruitjestaart met tijm en ui.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Vet de ovenschaal in en bekleed met het bladerdeeg. Prik het deeg hier en daar met een vork in.
Halveer de spruitjes. Kook de spruitjes in ruim kokend water 5 min. Snijd de ui in partjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de boter in een steelpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 5 min. Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep het spruitjesmengsel op het bladerdeeg.
Roer de zuivelspread los met de eieren en lepel het mengsel over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in 45 min. goudbruin en gaar. Breng na 30 min. de oventemperatuur terug naar 175 °C. Serveer direct.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
500 g spruitjes
1 ui
250 g kastanjechampignons in bakjes
25 g ongezouten roomboter
1 tl gedroogde tijm
150 g zuivelspread bieslook light
3 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)