Uienquiche met verse tijm
De scherpe, soms wat zoete ui doet het goed in veel gerechten, maar zéker in deze quiche.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien met de tijmblaadjes en knoflook in 30 min. op laag vuur zacht en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat iets afkoelen.
Vet ondertussen de springvorm in met de olie en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Neem de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 ºC.
Klop de eieren in een grote kom los met de crème frâiche. Schep de uien op de bladerdeegbodem, verkruimel de geitenkaas erboven en schenk het eimengel erover. Leg de rest van de tijm in het midden erop en bak de quiche in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Uienquiche met verse tijm
De scherpe, soms wat zoete ui doet het goed in veel gerechten, maar zéker in deze quiche.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
35 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien met de tijmblaadjes en knoflook in 30 min. op laag vuur zacht en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat iets afkoelen.
Vet ondertussen de springvorm in met de olie en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Neem de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 ºC.
Klop de eieren in een grote kom los met de crème frâiche. Schep de uien op de bladerdeegbodem, verkruimel de geitenkaas erboven en schenk het eimengel erover. Leg de rest van de tijm in het midden erop en bak de quiche in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 takjes verse tijm
6 witte uien
1 teen knoflook
25 g ongezouten roomboter
1 el traditionele olijfolie
6 plakjes diepvries bladerdeeg
4 middelgrote eieren
200 g crème fraîche light
200 g geitenkaas
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)