Varkenshaas met champignons
Kun jij ook, die mooie grillstrepen op het vlees.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de ribbelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de courgette met de tijm, peper en zout 4 min. Schep in een schaal en maak de wok schoon. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 2 el olie in de wok en roerbak de champignons 3 min. Voeg de azijn toe en bak nog 3 min.
Verhit ondertussen de grillpan. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke plakken, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de varkenshaas in 5 min. rosé. Keer halverwege. Leg op elk bord 2 plakken varkenshaas en schep de champignons erop. Serveer met de ribbelpartjes en courgette.
Varkenshaas met champignons
Kun jij ook, die mooie grillstrepen op het vlees.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de ribbelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de courgette met de tijm, peper en zout 4 min. Schep in een schaal en maak de wok schoon. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 2 el olie in de wok en roerbak de champignons 3 min. Voeg de azijn toe en bak nog 3 min.
Verhit ondertussen de grillpan. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke plakken, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de varkenshaas in 5 min. rosé. Keer halverwege. Leg op elk bord 2 plakken varkenshaas en schep de champignons erop. Serveer met de ribbelpartjes en courgette.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g diepvries ribbelfriet
1 courgette
4 el traditionele olijfolie
1 tl gedroogde tijm
250 g kastanjechampignons
2 el balsamicoazijn
300 g varkenshaas
Dit heb je nodig
bakpapier
wok
grillpan