Gevulde varkenshaas in coburgerham
Etentje? Zet deze maar op je lijstje!
Aan de slag
Snijd de gedroogde pruimen fijn. Pers de knoflook. Meng de gedroogde pruimen, de knoflook en de tijm door de pruimenjam. Breng de pruimenvulling op smaak met peper en eventueel zout. Snijd met een scherp mes het dikke gedeelte van de varkenshaas horizontaal in, zodat een opening ontstaat. Vul de opening met het pruimenmengsel en druk het vlees goed dicht.
Vouw het dunne uiteinde terug zodat het vlees overal even dik is en bestrooi de varkenshaas met peper. Leg 3 plakken ham naast elkaar, met een kleine overlap, en wikkel er een varkenshaas in. Steek de ham vast met twee cocktailprikkers en bestrijk rondom dun met olie. Herhaal voor de tweede varkenshaas. Bewaar de varkenshaas afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.
Leg de varkenshaasjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 12-15 minuten net gaar en bruin, draai ze af en toe een slag.
Serveer de varkenshaas schuin in plakken gesneden
Vlees grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:53 min.
Gevulde varkenshaas in coburgerham
Etentje? Zet deze maar op je lijstje!
hoofdgerecht
null personen
235 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de gedroogde pruimen fijn. Pers de knoflook. Meng de gedroogde pruimen, de knoflook en de tijm door de pruimenjam. Breng de pruimenvulling op smaak met peper en eventueel zout. Snijd met een scherp mes het dikke gedeelte van de varkenshaas horizontaal in, zodat een opening ontstaat. Vul de opening met het pruimenmengsel en druk het vlees goed dicht.
Vouw het dunne uiteinde terug zodat het vlees overal even dik is en bestrooi de varkenshaas met peper. Leg 3 plakken ham naast elkaar, met een kleine overlap, en wikkel er een varkenshaas in. Steek de ham vast met twee cocktailprikkers en bestrijk rondom dun met olie. Herhaal voor de tweede varkenshaas. Bewaar de varkenshaas afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.
Leg de varkenshaasjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 12-15 minuten net gaar en bruin, draai ze af en toe een slag.
Serveer de varkenshaas schuin in plakken gesneden
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g gedroogde pruimen zonder pit
1 teen knoflook
1 el verse tijm
2 el extra jam blauwe pruim
2 varkenshaas
6 plakken rauwe ham
1 traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
barbecue