Paddenstoelenbouillon
Geserveerd als krokant paddenstoeltje met een helder soepje als verrassing.
Aan de slag
Ontdooi het bladerdeeg. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de champignons 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de bosui in ringen en ris de blaadjes van de tijm en bak nog 1 min. mee. Doe het water met de bouillontablet in een soeppan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. trekken. Laat de bouillon afkoelen tot lauw.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de bouillon over de soepkommen en voeg aan iedere kom 1 tl truffelolie toe. Snijd uit het bladerdeeg cirkels die net iets groter zijn dan de kommen. Klop het ei los. Bestrijk de randen van de kommen met water en bedek ze met bladerdeeg. Druk vast en bestrijk met het losgeklopt ei.
Zet de kommen ca. 15 min. in de oven tot de bladerdeegdakjes bol staan en goudbruin zijn. Zet de kommen op tafel en breek het bladerdeeg open. Pas op, er kan stoom uit komen!
Paddenstoelenbouillon
Geserveerd als krokant paddenstoeltje met een helder soepje als verrassing.
voorgerecht
null personen
280 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Ontdooi het bladerdeeg. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de champignons 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de bosui in ringen en ris de blaadjes van de tijm en bak nog 1 min. mee. Doe het water met de bouillontablet in een soeppan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. trekken. Laat de bouillon afkoelen tot lauw.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de bouillon over de soepkommen en voeg aan iedere kom 1 tl truffelolie toe. Snijd uit het bladerdeeg cirkels die net iets groter zijn dan de kommen. Klop het ei los. Bestrijk de randen van de kommen met water en bedek ze met bladerdeeg. Druk vast en bestrijk met het losgeklopt ei.
Zet de kommen ca. 15 min. in de oven tot de bladerdeegdakjes bol staan en goudbruin zijn. Zet de kommen op tafel en breek het bladerdeeg open. Pas op, er kan stoom uit komen!
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes roomboter bladerdeeg
250 g kastanjechampignons
4 el traditionele olijfolie
3 bosuien
7½ g verse tijm
750 ml kraanwater
2 bospaddenstoelentabletten
8 tl olijfolie extra vierge met truffelaroma
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
ovenvaste soepkommen