Blini's met paddenstoelenkaviaar
Aan de slag
Pel de knoflook en snijd fijn. Snipper de sjalot. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Klop in een kom de poffertjesmix met de melk en het ei tot een glad beslag. Verhit ⅙ van de olie in een ruime koekenpan. Schenk met een soeplepel 3 tot 4 kleine porties beslag los van elkaar in de pan. Bak de pannenkoekjes (blini's) 1 minuut per kant. Bak er 12 en leg ze op bordjes.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de sjalot 30 seconden. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 3-4 minuten. Maal het mengsel grof in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout, meng de truffelolie erdoor en laat de 'paddenstoelenkaviaar' afkoelen.
Leg de blini's op borden en schep er royaal zure room op. Verdeel de paddenstoelenkaviaar erover en leg op elke blini wat sprietjes bieslook.
Blini's met paddenstoelenkaviaar
voorgerecht
null personen
270 kcal
0 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Pel de knoflook en snijd fijn. Snipper de sjalot. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Klop in een kom de poffertjesmix met de melk en het ei tot een glad beslag. Verhit ⅙ van de olie in een ruime koekenpan. Schenk met een soeplepel 3 tot 4 kleine porties beslag los van elkaar in de pan. Bak de pannenkoekjes (blini's) 1 minuut per kant. Bak er 12 en leg ze op bordjes.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de sjalot 30 seconden. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 3-4 minuten. Maal het mengsel grof in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout, meng de truffelolie erdoor en laat de 'paddenstoelenkaviaar' afkoelen.
Leg de blini's op borden en schep er royaal zure room op. Verdeel de paddenstoelenkaviaar erover en leg op elke blini wat sprietjes bieslook.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 sjalot
250 g kastanjechampignons
75 g poffertjesmix
100 ml halfvolle melk
1 middelgroot ei
7 tl milde olijfolie
1 tl olijfolie met truffelaroma
125 g zure room
12½ g verse bieslook
Dit heb je nodig
keukenthermometer