Witte-bonensoep met kastanjechampignons en rozemarijn-bruschetta
bewaar
bewaar

Witte-bonensoep met kastanjechampignons en rozemarijn-bruschetta

40 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snipper knoflook fijn. Maak bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Verwarm in pan 1 eetlepel olijfolie. Smoor knoflook en helft van bosui ca. 3 minuten zachtjes. Voeg witte bonen met vocht, kruidenbouillon en 1/2 liter water toe, breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met staafmixer tot gladde, lichtgebonden soep. Breng op smaak met zout en peper. Ris van 1 takje rozemarijn naaldjes en hak fijn. Snijd ciabatta's schuin in 8 plakjes. Verwarm soep opnieuw zachtjes. Verwarm grillpan tot gloeiend heet. Verhit intussen in wok 1 eetlepel olijfolie. Roerbak champignons met fijngehakte rozemarijn en rest van bosui in ca. 4 minuten op hoog vuur, vocht laten verdampen. Breng op smaak met zout. Rooster sneetjes ciabatta in grillpan aan beide zijden mooi bruin. Wrijf sneetjes geroosterde ciabatta aan beide kanten in met takje rozemarijn. Besprenkel met rest van olijfolie. Schep witte-bonensoep in vier diepe borden.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witte-bonensoep met kastanjechampignons en rozemarijn-bruschetta

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig