Thais stoofpotje
bewaar
bewaar

Thais stoofpotje

Je geduld wordt beloond: het rundvlees in dit stoofgerecht met kokos wordt malser dan mals.

30 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Roer de knoflook en de currypasta door de sesamolie en meng door het vlees. Laat het vlees een halfuur afgedekt in de koelkast marineren. Maak ondertussen runderbouillon van tablet.

Snipper de ui. Zet de wok op hoog vuur en laat heet worden. Verhit de zonnebloemolie en bak het vlees en de ui kort aan. Voeg ⅓ van de bouillon toe en laat het vlees ruim 2 uur op laag vuur stoven, met de deksel op de pan. Voeg tussendoor steeds wat bouillon toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schenk de kokosmelk bij het vlees en voeg de peultjes toe. Schep om en laat nog 5 min. koken. Voeg de taugé toe en serveer met de rijst.

bereidingstipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar het afgedekt in de koelkast en warm het langzaam op. Voeg op het laatst de taugé toe.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Thais stoofpotje

Je geduld wordt beloond: het rundvlees in dit stoofgerecht met kokos wordt malser dan mals.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig