Roergebakken kip met citroenrijst en kokossaus
Aan de slag
Kokosmelk met bouillontablet, rode peper, limoen en helft van gemberwortel aan de kook brengen. Saus op laag vuur 15 min. laten sudderen. Intussen pandanrijst met stuk citroengras aan de kook brengen en volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
Helft van olie verhitten. In wok kip op hoog vuur gaarwokken, uit pan nemen en (met aluminiumfolie bedekt) warmhouden. Rest van olie verhitten. Peultjes op hoog vuur 3 min. roerbakken. Taugé en bosui toevoegen en groenten nog 1 min. al omscheppende bakken. Kipfilet en groenten over vier borden verdelen en rijst ernaast scheppen. Kokossaus ernaast serveren.
Roergebakken kip met citroenrijst en kokossaus
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kokosmelk met bouillontablet, rode peper, limoen en helft van gemberwortel aan de kook brengen. Saus op laag vuur 15 min. laten sudderen. Intussen pandanrijst met stuk citroengras aan de kook brengen en volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
Helft van olie verhitten. In wok kip op hoog vuur gaarwokken, uit pan nemen en (met aluminiumfolie bedekt) warmhouden. Rest van olie verhitten. Peultjes op hoog vuur 3 min. roerbakken. Taugé en bosui toevoegen en groenten nog 1 min. al omscheppende bakken. Kipfilet en groenten over vier borden verdelen en rijst ernaast scheppen. Kokossaus ernaast serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml kokosmelk
½ kippenbouillontablet
¼ rode peper
½ limoen
1 cm verse gemberwortel
300 g pandanrijst
1 stengel sereh
4 eetlepels olie
500 g kipfilet
400 g peultjes
125 g taugé
3 bosuitjes
Dit heb je nodig
wok