Kipsaté met kokossaus
Aan de slag
Kipfilet in repen snijden van ca. 2 cm breed. Elke reep voor 2/3 deel op geweekt stokje rijgen en stokjes in lage schaal leggen. In kom kokosmelk met pindakaas glad roeren. Olie, ketjap, sambal, limoensap, knoflook, gember en naar smaak zout erdoor roeren. Helft van marinade op kip scheppen en stokjes wentelen zodat ze rondom met marinade zijn bedekt. Schaal afdekken en satés ca. 1 uur in koelkast marineren. Rest van marinade in sausschaaltje scheppen en op kamertemperatuur bewaren.
Satés uit marinade nemen en op goed ingevette grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Satés op schaal leggen met pinda's en eventueel koriander bestrooien en saus apart erbij serveren. Lekker met noedelsalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en (cassave)kroepoek.
Kipsaté met kokossaus
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Kipfilet in repen snijden van ca. 2 cm breed. Elke reep voor 2/3 deel op geweekt stokje rijgen en stokjes in lage schaal leggen. In kom kokosmelk met pindakaas glad roeren. Olie, ketjap, sambal, limoensap, knoflook, gember en naar smaak zout erdoor roeren. Helft van marinade op kip scheppen en stokjes wentelen zodat ze rondom met marinade zijn bedekt. Schaal afdekken en satés ca. 1 uur in koelkast marineren. Rest van marinade in sausschaaltje scheppen en op kamertemperatuur bewaren.
Satés uit marinade nemen en op goed ingevette grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Satés op schaal leggen met pinda's en eventueel koriander bestrooien en saus apart erbij serveren. Lekker met noedelsalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en (cassave)kroepoek.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kipfilet
400 ml kokosmelk
3 eetlepels pindasaus
3 eetlepels olie
3 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal brandal
1 limoen
3 teentjes knoflook
1 eetlepel verse gemberwortel
100 g pinda's
3 eetlepels verse koriander
Dit heb je nodig
satéstokjes
barbecue
grilltopper