Gebakken rijst met shii-takes en groene kruiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Rijst op bakblik of vel bakpapier uitspreiden en laten afkoelen. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel fijnhakken. Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Shii-takes schoonvegen, steeltjes verwijderen en hoedjes in vieren snijden. Takjes koriander en basilicum in stukjes knippen.
In pan olie verhitten. Shii-takehoedjes al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Peper, sereh en bosui erdoor scheppen en 1 minuut meebakken. Rijst en sojasaus erdoor mengen en al omscheppend verhitten. Verse kruiden toevoegen en nog ca. 2 minuten meewarmen.
Gebakken rijst met shii-takes en groene kruiden
bijgerecht
null personen
315 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Rijst op bakblik of vel bakpapier uitspreiden en laten afkoelen. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel fijnhakken. Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Shii-takes schoonvegen, steeltjes verwijderen en hoedjes in vieren snijden. Takjes koriander en basilicum in stukjes knippen.
In pan olie verhitten. Shii-takehoedjes al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Peper, sereh en bosui erdoor scheppen en 1 minuut meebakken. Rijst en sojasaus erdoor mengen en al omscheppend verhitten. Verse kruiden toevoegen en nog ca. 2 minuten meewarmen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g pandanrijst
3 bosuitjes
1 stengel sereh
1 rode peper
100 g shii-takes
5 takjes koriander
5 takjes basilicum
3 eetlepels olie
½ eetlepels Chinese sojasaus
Dit heb je nodig
bakblik