Thaise kipcurry met venkel
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de onderkant van de venkelknollen en snijd de venkel in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. Voeg de kip, venkel en peultjes toe en bak al omscheppend 2 min. mee.
Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat de curry 7 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de basilicum fijn. Verdeel de rijst en curry over 4 kommen. Bestrooi met het basilicum.
Thaise kipcurry met venkel
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de onderkant van de venkelknollen en snijd de venkel in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. Voeg de kip, venkel en peultjes toe en bak al omscheppend 2 min. mee.
Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat de curry 7 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de basilicum fijn. Verdeel de rijst en curry over 4 kommen. Bestrooi met het basilicum.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
2 venkelknollen
300 g kipfilet
2 el zonnebloemolie
4 el panang currypasta
200 g verse peultjes
400 ml kokosmelk
200 ml water
7½ g verse basilicum