Thaise kipcurry met groentenoedels
Haal de zon in huis met deze heerlijke klassieker uit de Aziatische hoek.
Aan de slag
Snijd de kip in stukjes. Pel de ui en knoflook en snijd grof. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin de kip 5 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en laat 10 min. zachtjes koken.
Bereid intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud af. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak hierin de roerbakmix en de uitgelekte bamboescheuten. Voeg de mihoen toe en warm goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd intussen de koriander grof en meng de helft door de kipcurry.
Verdeel de groentenoedels over diepe borden of grote kommen. Schep de kipcurry erop en bestrooi met de rest van de koriander.
Thaise kipcurry met groentenoedels
Haal de zon in huis met deze heerlijke klassieker uit de Aziatische hoek.
hoofdgerecht
null personen
614 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kip in stukjes. Pel de ui en knoflook en snijd grof. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin de kip 5 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en laat 10 min. zachtjes koken.
Bereid intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud af. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak hierin de roerbakmix en de uitgelekte bamboescheuten. Voeg de mihoen toe en warm goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd intussen de koriander grof en meng de helft door de kipcurry.
Verdeel de groentenoedels over diepe borden of grote kommen. Schep de kipcurry erop en bestrooi met de rest van de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kipfilet
1 ui
3 tenen knoflook
4 el zonnebloemolie
1 el rode currypasta
400 ml kokosmelk
250 g mihoen
400 g Thaise roerbakmix
227 g bamboescheuten
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
wok
hapjespan