Paddenstoelensoep met bamboescheuten
bewaar
bewaar

Paddenstoelensoep met bamboescheuten

35 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen en in reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in schuine stukjes snijden. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. Pepers halveren, (naar wens) zaadjes verwijderen en in stukjes snijden. Limoen schoonboenen en met dunschiller 2 lange repen van de schil (zonder wit) eraf snijden. Limoen uitpersen.

In wok olie verhitten. Oesterzwammen, bosui en peperstukjes op halfhoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Sereh, limoenschil en limoensap toevoegen. Bouillontabletten boven wok verkruimelen en 1 liter water toevoegen en 10 minuten zachtjes laten koken. Bamboescheuten en maïs afgieten en door soep mengen. Nog 2 minuten meewarmen. Limoenschillen uit soep nemen. Koriander fijn knippen. Soep op smaak brengen met sojasaus en bestrooien met koriander.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paddenstoelensoep met bamboescheuten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig