Tom yam met oesterzwam
bewaar
bewaar

Tom yam met oesterzwam

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Schenk 1.2 liter water in een soeppan en voeg de bouillontabletten, vissaus en boemboe toe. Breng aan de kook en los de boemboe al roerend op. Zet het vuur laag als de soep kookt en voeg de basterdsuiker, sojasaus en het limoensap toe. Houd de soep 10 min. tegen de kook aan.

Snijd ondertussen de peen in de lengte in dunne plakjes en de plakjes in staafjes (julienne). Scheur de oesterzwammen in stukjes. Snijd de paksoi in reepjes. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van 1 x 1 cm.

Voeg de peen en oesterzwam toe aan de soep en laat nog 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met extra vissaus. Verdeel ondertussen de tofu en paksoi over 4 kommen. Schep de hete soep erover.

algemeenU kunt de soep tot en met stap 1 een dag van tevoren bereiden.

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tom yam met oesterzwam

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig