Runderpie met Guinness
Pie is een ovengerecht met een dakje van deeg. In dit geval vers bladerdeeg.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui op laag vuur in 10 min. glazig.
Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de winterpeen in plakjes en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes. Halveer de kastanjechampignons. Zet het vuur onder de braadpan hoog. Voeg de winterpeen, knoflook, bleekselderij, champignons en boter toe aan de ui en bak 2 min.
Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Vet de ovenschaal in. Voeg het vlees, de tijm, peper, eventueel zout en de bloem toe en bak 5 min. Schenk het bier erbij, warm door en schep in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 2 uur in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Neem de schaal uit de oven, maar laat de oven aan. Verwijder de folie. Leg het bladerdeeg over de schaal en druk voorzichtig aan op de randen. Snijd eventueel overhangend deeg weg. Strooi de kaas erover. Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het vocht kan ontsnappen. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.
Runderpie met Guinness
Instructievideo - 02:47 min.
Runderpie met Guinness
Pie is een ovengerecht met een dakje van deeg. In dit geval vers bladerdeeg.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
30 min. bereiden
150 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui op laag vuur in 10 min. glazig.
Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de winterpeen in plakjes en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes. Halveer de kastanjechampignons. Zet het vuur onder de braadpan hoog. Voeg de winterpeen, knoflook, bleekselderij, champignons en boter toe aan de ui en bak 2 min.
Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Vet de ovenschaal in. Voeg het vlees, de tijm, peper, eventueel zout en de bloem toe en bak 5 min. Schenk het bier erbij, warm door en schep in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 2 uur in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Neem de schaal uit de oven, maar laat de oven aan. Verwijder de folie. Leg het bladerdeeg over de schaal en druk voorzichtig aan op de randen. Snijd eventueel overhangend deeg weg. Strooi de kaas erover. Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het vocht kan ontsnappen. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode uien
6 el traditionele olijfolie
250 g winterpeen
4 tenen knoflook
3 stengels bleekselderij
250 g kastanjechampignons
40 g ongezouten roomboter
1¼ kg rib-runderlappen
8 g verse tijm
3 el tarwebloem
300 ml Guinness
270 g vers bladerdeeg
150 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)