Boeuf à la bourguignonne
Heerlijke stoofpot, voor als je eens lekker de tijd hebt.
Aan de slag
Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen en snijd in grove dobbelstenen. Schep het vlees om met de bloem, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de spekblokjes zacht uit tot ze lichtbruin kleuren. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schep de ui en de knoflook bij de spekblokjes en bak mee tot ze glazig zijn. Schep het spek-uimengsel uit de pan.
Laat het bakvet in de pan. Bak de blokjes rundvlees in het bakvet rondom bruin aan. Doe het spek- uimengsel terug in de pan bij het rundvlees. Schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij. Snijd de wortel in stukken en doe met de champignons en de laurier bij het vlees in de pan en schep even om.
Breng heel zachtjes aan de kook en laat het vlees met de deksel op de pan 2 tot 2,5 uur zachtjes garen (gebruik eventueel een stoofplaatje). Breng de boeuf bourguignon nogmaals op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Boeuf à la bourguignonne
Heerlijke stoofpot, voor als je eens lekker de tijd hebt.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
35 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen en snijd in grove dobbelstenen. Schep het vlees om met de bloem, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de spekblokjes zacht uit tot ze lichtbruin kleuren. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schep de ui en de knoflook bij de spekblokjes en bak mee tot ze glazig zijn. Schep het spek-uimengsel uit de pan.
Laat het bakvet in de pan. Bak de blokjes rundvlees in het bakvet rondom bruin aan. Doe het spek- uimengsel terug in de pan bij het rundvlees. Schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij. Snijd de wortel in stukken en doe met de champignons en de laurier bij het vlees in de pan en schep even om.
Breng heel zachtjes aan de kook en laat het vlees met de deksel op de pan 2 tot 2,5 uur zachtjes garen (gebruik eventueel een stoofplaatje). Breng de boeuf bourguignon nogmaals op smaak met zout en (versgemalen) peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g rib-runderlappen
2 el tarwebloem
25 g ongezouten roomboter
250 g gerookte spekblokjes
2 uien
1 teen knoflook
500 ml volle krachtige rode wijn
250 g kastanjechampignons
½ verse bospeen
2 gedroogde laurierblaadjes
Dit heb je nodig
grote braadpan