Boeuf à la bourguignonne
bewaar
bewaar

Boeuf à la bourguignonne

Heerlijke stoofpot, voor als je eens lekker de tijd hebt.

35 min. bereiden / 2 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen en snijd in grove dobbelstenen. Schep het vlees om met de bloem, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de spekblokjes zacht uit tot ze lichtbruin kleuren. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schep de ui en de knoflook bij de spekblokjes en bak mee tot ze glazig zijn. Schep het spek-uimengsel uit de pan.

Laat het bakvet in de pan. Bak de blokjes rundvlees in het bakvet rondom bruin aan. Doe het spek- uimengsel terug in de pan bij het rundvlees. Schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij. Snijd de wortel in stukken en doe met de champignons en de laurier bij het vlees in de pan en schep even om.

Breng heel zachtjes aan de kook en laat het vlees met de deksel op de pan 2 tot 2,5 uur zachtjes garen (gebruik eventueel een stoofplaatje). Breng de boeuf bourguignon nogmaals op smaak met zout en (versgemalen) peper.

combinatietipLekker met aardappelpuree, zie het recept op de Allerhande site.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boeuf à la bourguignonne

Heerlijke stoofpot, voor als je eens lekker de tijd hebt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig