Boeuf bourguignon met schenkel
Met goed vlees, veel verse kruiden, zilveruitjes en geduld maak jij de lekkerste boeuf bourguignon. (Bijna) net zo lekker als bij moeder thuis.
Aan de slag
Snipper de uien. Schrap de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Laat de zilveruitjes uitlekken en maak de champignons schoon. Snijd de riblappen in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Smelt de boter in een grote braadpan. Voeg de spekreepjes toe en bak krokant. Neem de spekjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de riblappen in delen in het achtergebleven bakvet rondom bruin. Neem het vlees uit de pan, voeg de uien en winterpeen toe en bak 3 min. in het achtergebleven bakvet op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak mee. Voeg de wijn en fond toe en breng aan de kook.
Voeg de zilveruitjes samen met de vleesblokjes, spekjes en runderschenkel toe en schep om. Voeg de laurier, rozemarijn, tijm, knoflook en chilivlokken toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan minimaal 2½ uur sudderen. Halveer de champignons, snijd grote champignons in vieren, en voeg de laatste 30 min. toe. Schep af en toe om.
Verwijder voor serveren de knoflook, laurier, rozemarijn en tijm. Neem de schenkel uit de pan, snijd het vlees in stukjes en doe terug in de pan.
Boeuf bourguignon
Instructievideo - 02:50 min.
Boeuf bourguignon met schenkel
Met goed vlees, veel verse kruiden, zilveruitjes en geduld maak jij de lekkerste boeuf bourguignon. (Bijna) net zo lekker als bij moeder thuis.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
35 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Schrap de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Laat de zilveruitjes uitlekken en maak de champignons schoon. Snijd de riblappen in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Smelt de boter in een grote braadpan. Voeg de spekreepjes toe en bak krokant. Neem de spekjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de riblappen in delen in het achtergebleven bakvet rondom bruin. Neem het vlees uit de pan, voeg de uien en winterpeen toe en bak 3 min. in het achtergebleven bakvet op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak mee. Voeg de wijn en fond toe en breng aan de kook.
Voeg de zilveruitjes samen met de vleesblokjes, spekjes en runderschenkel toe en schep om. Voeg de laurier, rozemarijn, tijm, knoflook en chilivlokken toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan minimaal 2½ uur sudderen. Halveer de champignons, snijd grote champignons in vieren, en voeg de laatste 30 min. toe. Schep af en toe om.
Verwijder voor serveren de knoflook, laurier, rozemarijn en tijm. Neem de schenkel uit de pan, snijd het vlees in stukjes en doe terug in de pan.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1 winterpeen
340 g zilveruitjes
400 g champignons
900 g riblappen
25 g ongezouten roomboter
125 g magere spekreepjes
2 el tarwebloem
375 ml volle rode wijn
380 ml vleesfond
1 runderschenkel met been
2 gedroogde laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn
5 takjes verse tijm
1 teen knoflook
½ tl chilivlokken