Klassieke rodewijnsaus
Deze saus is heerlijk bij biefstuk, entrecote of ander rood vlees.
Aan de slag
Pel de knoflook en de sjalotten en snipper de sjalotten heel fijn. Fruit de sjalot 5 min. in de boter in een wijde (saus)pan. Schep de knoflook, de tijm en de laurier door de sjalot. Schenk het vleesfond en de wijn in de pan en breng het aan de kook.
Laat de saus ca. 15 -20 min. tot de helft inkoken. Schenk boven een andere pan de ingekookte saus door een fijne (punt)zeef. Verhit de saus opnieuw tot het kookpunt en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Snijd de ijskoude boter in klontjes.
Neem de pan van het vuur en klop met een garde de boterklontjes in gedeeltes door de saus, zodat de saus licht bindt. Houd de saus warm op een vlamverdeler of au bain marie, maar laat de saus niet meer koken.
Klassieke rodewijnsaus
Deze saus is heerlijk bij biefstuk, entrecote of ander rood vlees.
bijgerecht
null personen
270 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Pel de knoflook en de sjalotten en snipper de sjalotten heel fijn. Fruit de sjalot 5 min. in de boter in een wijde (saus)pan. Schep de knoflook, de tijm en de laurier door de sjalot. Schenk het vleesfond en de wijn in de pan en breng het aan de kook.
Laat de saus ca. 15 -20 min. tot de helft inkoken. Schenk boven een andere pan de ingekookte saus door een fijne (punt)zeef. Verhit de saus opnieuw tot het kookpunt en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Snijd de ijskoude boter in klontjes.
Neem de pan van het vuur en klop met een garde de boterklontjes in gedeeltes door de saus, zodat de saus licht bindt. Houd de saus warm op een vlamverdeler of au bain marie, maar laat de saus niet meer koken.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
2 sjalotten
1 gedroogde laurierblaadjes
380 ml vleesfond
400 ml volle rode wijn
2 takjes verse tijm
100 g ongezouten roomboter