Klassieke mosselen
Een pannetje mosselen is een ware traktatie. En héél snel. Vijf minuten stoven en voilà!
Aan de slag
Mosselen onder stromend water wassen. Openstaande mosselen op rand van aanrecht tikken, als ze niet sluiten, weggooien. Sjalotten pellen en fijnhakken. Boter in blokjes snijden. Peterselie fijnhakken.
Helft van peterselie met sjalotten, tijm, laurier, wijn, azijn en helft van boterblokjes in ruime pan doen. Mosselen toevoegen en op hoog vuur onder af en toe omschudden ca. 5 min. koken. Mosselen overdoen in grote schaal. Tijm en laurier verwijderen. Kookvocht tegen de kook aan brengen en rest van boterblokjes met garde erdoor kloppen.
Saus over mosselen scheppen en bestrooien met rest van gehakte peterselie.
Klassieke mosselen
Een pannetje mosselen is een ware traktatie. En héél snel. Vijf minuten stoven en voilà!
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen onder stromend water wassen. Openstaande mosselen op rand van aanrecht tikken, als ze niet sluiten, weggooien. Sjalotten pellen en fijnhakken. Boter in blokjes snijden. Peterselie fijnhakken.
Helft van peterselie met sjalotten, tijm, laurier, wijn, azijn en helft van boterblokjes in ruime pan doen. Mosselen toevoegen en op hoog vuur onder af en toe omschudden ca. 5 min. koken. Mosselen overdoen in grote schaal. Tijm en laurier verwijderen. Kookvocht tegen de kook aan brengen en rest van boterblokjes met garde erdoor kloppen.
Saus over mosselen scheppen en bestrooien met rest van gehakte peterselie.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg verse mosselen
2 sjalotten
50 g ongezouten roomboter
30 g verse peterselie
1 takje verse tijm
1 gedroogde laurierblaadjes
20 ml droge witte wijn
1 el wittewijnazijn