Boeuf à la Bordelaise
Aan de slag
Sjalotjes pellen en in halve ringen snijden. In braadpan 50 g boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Sjalotjes 2 minuten mee fruiten. Vlees bestrooien met zout en peper. Langs rand van de pan wijn en 3 dl water bij vlees schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tijm en laurier toevoegen. Vlees afgedekt in ca. 3 uur zachtjes gaar stoven. Rest van boter door bloem prakken. Vlokjes van dit mengsel door stoofvocht roeren en binden. Saus op smaak brengen met zout en peper. Serveren met aardappelpuree met stukjes walnoot en haricots verts.
Boeuf à la Bordelaise
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
215 min. bereiden
Aan de slag
Sjalotjes pellen en in halve ringen snijden. In braadpan 50 g boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Sjalotjes 2 minuten mee fruiten. Vlees bestrooien met zout en peper. Langs rand van de pan wijn en 3 dl water bij vlees schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tijm en laurier toevoegen. Vlees afgedekt in ca. 3 uur zachtjes gaar stoven. Rest van boter door bloem prakken. Vlokjes van dit mengsel door stoofvocht roeren en binden. Saus op smaak brengen met zout en peper. Serveren met aardappelpuree met stukjes walnoot en haricots verts.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g sjalotjes
75 g boter of margarine
700 g doorregen runderlappen
0 zout en peper
400 ml rode Bordeaux
1 vleesbouillontablet
3 takjes tijm
2 laurierblaadjes
25 g bloem