Quesadilla's met tomatensalsa
Mexicaanse wraps uit de koekenpan. Zonder vlees en vis!
Aan de slag
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de knoflook fijn en de korianderblaadjes grof. Meng in een grote kom de kaas, paprika, bosui, knoflook, de helft van de koriander en sambal. Verdeel het mengsel over 4 wraps. Leg de andere wraps erop en druk zachtjes aan. Dek af met vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Snijd de tomaten in stukjes en snipper de ui. Met met de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1-2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Bak in elke pan 1 quesadilla 5 min. tot de kaas gesmolten is en de wraps knapperig zijn. Keer halverwege. Bak daarna de andere quesadilla’s. Snijd ze in vieren.
Bestrooi de quesadilla’s met koriander. Serveer met de tomatensalsa.
Quesadilla met tomatensalsa
Instructievideo - 03:12 min.
Quesadilla's met tomatensalsa
Mexicaanse wraps uit de koekenpan. Zonder vlees en vis!
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de knoflook fijn en de korianderblaadjes grof. Meng in een grote kom de kaas, paprika, bosui, knoflook, de helft van de koriander en sambal. Verdeel het mengsel over 4 wraps. Leg de andere wraps erop en druk zachtjes aan. Dek af met vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Snijd de tomaten in stukjes en snipper de ui. Met met de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1-2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Bak in elke pan 1 quesadilla 5 min. tot de kaas gesmolten is en de wraps knapperig zijn. Keer halverwege. Bak daarna de andere quesadilla’s. Snijd ze in vieren.
Bestrooi de quesadilla’s met koriander. Serveer met de tomatensalsa.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode paprika's
6 bosuien
1 teen knoflook
30 g verse koriander
475 g geraspte oude kaas
2 tl sambal oelek
8 tortillawraps
5 trostomaten
1 rode ui
2 el traditionele olijfolie
1 el witte wijnazijn