Pasta trottole met Italiaanse gehaktsaus
bewaar
bewaar

Pasta trottole met Italiaanse gehaktsaus

Het geheime ingrediënt in dit gerecht? De wijn in de saus!

25 min. bereiden / 20 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Schil en snipper de ui. Verwarm de olie met de boter in een pan met dikke bodem. Bak hierin de ui goudbruin. Snijd de winterpeen fijn. Schil de bleekselderij en snijd ook fijn. Doe de wortels en de bleekselderij erbij en bak in 5 min. goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe de pancetta erbij en bak nog 5 min

Schenk de wijn in de pan en laat het op middelhoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. koken. Schep af en toe om. Doe er eventueel wat water bij als de saus te dik is. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, houd bij het afgieten wat kookvocht apart. Meng de saus door de pasta, roer er zonodig wat van het achtergehouden kookvocht door. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

bewaartipU kunt de saus een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de saus op de dag zelf op in 10 min. op laag vuur.
variatietipTrottole wordt vooral bij dikkere sauzen gegeten, zoals vleessauzen. Door zijn vorm houdt trottole deze sauzen namelijk beter vast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta trottole met Italiaanse gehaktsaus

Het geheime ingrediënt in dit gerecht? De wijn in de saus!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig