Pasta trottole met Italiaanse gehaktsaus
Het geheime ingrediënt in dit gerecht? De wijn in de saus!
Aan de slag
Schil en snipper de ui. Verwarm de olie met de boter in een pan met dikke bodem. Bak hierin de ui goudbruin. Snijd de winterpeen fijn. Schil de bleekselderij en snijd ook fijn. Doe de wortels en de bleekselderij erbij en bak in 5 min. goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe de pancetta erbij en bak nog 5 min
Schenk de wijn in de pan en laat het op middelhoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. koken. Schep af en toe om. Doe er eventueel wat water bij als de saus te dik is. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, houd bij het afgieten wat kookvocht apart. Meng de saus door de pasta, roer er zonodig wat van het achtergehouden kookvocht door. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Pasta trottole met Italiaanse gehaktsaus
Het geheime ingrediënt in dit gerecht? De wijn in de saus!
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Schil en snipper de ui. Verwarm de olie met de boter in een pan met dikke bodem. Bak hierin de ui goudbruin. Snijd de winterpeen fijn. Schil de bleekselderij en snijd ook fijn. Doe de wortels en de bleekselderij erbij en bak in 5 min. goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe de pancetta erbij en bak nog 5 min
Schenk de wijn in de pan en laat het op middelhoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. koken. Schep af en toe om. Doe er eventueel wat water bij als de saus te dik is. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, houd bij het afgieten wat kookvocht apart. Meng de saus door de pasta, roer er zonodig wat van het achtergehouden kookvocht door. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
3 el olijfolie
25 g ongezouten roomboter
2 winterpeen
2 stengels bleekselderij
250 g mager rundergehakt
90 g pancetta
250 ml rode wijn
70 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes
350 g trottole
100 g geraspte Parmezaanse kaas