Tagliatelle alla bolognese
bewaar
bewaar

Tagliatelle alla bolognese

Echt zo’n Italiaanse klassieker deze stevige rode saus. Om meteen veel van te maken en in te vriezen.

45 min. bereiden

15 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui. Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes. Verhit in een braadpan de helft van de boter. Bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Schep de spek uit de pan en voeg de rest van de boter toe. Bak de ui, wortel en bleekselderij ca. 4 min. zachtjes.

Voeg het gehakt toe en bak het ca. 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wijn, tomatenpuree, tomatenblokjes, laurier en suiker toe. Knip de Italiaanse kruiden fijn en voeg aan de saus toe. Laat de saus met deksel 20 min. zachtjes stoven.

Kook intussen in een grote pan de tagliatelle met ruim water en zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat kort uitlekken. Neem het laurierblad uit de saus en roer de spekreepjes door de saus. Dien de tagliatelle en saus apart op. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.

combinatietipLekker met een groene salade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tagliatelle alla bolognese

Echt zo’n Italiaanse klassieker deze stevige rode saus. Om meteen veel van te maken en in te vriezen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig