Pittige tomatensalsa
De perfecte dip als je houdt van flink wat pit: er gaan 2 rode pepers in!
Aan de slag
Snijd het steeltjes van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Maal de pepers, ui, knoflook en romatomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Doe de salsa in een kommetje en roer het basilicum, limoensap en de suiker erdoor. Breng eventueel op smaak met zout.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Pittige tomatensalsa
De perfecte dip als je houdt van flink wat pit: er gaan 2 rode pepers in!
bijgerecht
null personen
20 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltjes van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Maal de pepers, ui, knoflook en romatomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Doe de salsa in een kommetje en roer het basilicum, limoensap en de suiker erdoor. Breng eventueel op smaak met zout.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode pepers
1 ui
1 teen knoflook
400 g romatomaten
15 g verse basilicum
1 el limoensap
1 tl kristalsuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine