Gravlaxmarinade voor vis
bewaar
bewaar

Gravlaxmarinade voor vis

5 min. bereiden / 2 uur wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, mosterd, zout, dille en suiker door elkaar roeren. 500 g vis met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 2 uur en maximaal 5 uur marineren. Vis droogdeppen en met olie bestrijken.

algemeenDeze marinade, gebaseerd op de klassieke kruiden voor gravlax, past goed bij zalm. Probeer hem ook eens op tonijn of roodbaars. Het zout trekt vocht uit de vis, waardoor het visvlees lekker stevig wordt. Niet vergeten om de vis voor het grillen goed droog te deppen en vervolgens met olie te bestrijken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gravlaxmarinade voor vis

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig