Maaltijdsalade met meergranenrijst
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat de rijst snel afkoelen door deze in een grote schaal om te scheppen. Roer de mayonaise met wat water tot een vloeibare dressing en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de komkommer in halve plakjes en de ui in dunne ringen. Halveer de tomaten en laat de kapucijners uitlekken. Snijd de kaas in reepjes. Schep de rijst in de kom om met de komkommer, tomaten, ui, kapucijners, sla, kaas en dressing. Serveer de salade in borden of kommen.
Maaltijdsalade met meergranenrijst
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat de rijst snel afkoelen door deze in een grote schaal om te scheppen. Roer de mayonaise met wat water tot een vloeibare dressing en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de komkommer in halve plakjes en de ui in dunne ringen. Halveer de tomaten en laat de kapucijners uitlekken. Snijd de kaas in reepjes. Schep de rijst in de kom om met de komkommer, tomaten, ui, kapucijners, sla, kaas en dressing. Serveer de salade in borden of kommen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g meergranenrijst
75 ml mayonaise
1 komkommer
1 ui
250 g cherrytomaten
400 g jonge kapucijners
150 g belegen boerenkaas 30+
100 g eikenbladslamelange